Új formát öltünk

Más helyszín, friss koncepció, de megmarad a korábbi misszió: megismertetni, megszerettetni és 360 fokban megmutatni a magyar és a környékbeli országok különleges design megoldásait! Ne hidd, hogy a lakberendezés csak a sablonos megoldásokról szól! Az ötszörös nemzetközi designdíjjal kitüntetett 360 Design Budapest idén kortárs csavarokkal mutatja be napjaink fenntartható és innovatív formatervezési szemléletét, valamint azokat a fantasztikus tehetségeket, akik mindezt megvalósítják. Találkozzunk a Bálnában 2021. október 4-10. között!

Az idei 360 Design Budapest kiállításon visszatalálunk a természethez és középpontba kerül a környezettudatosság és újrahasznosítás. Az installációs elemek teljes egészében újrahasznosított vagy újra felhasználható anyagokból épülnek majd fel míg a tér egyes elemei mind a minket körülvevő természeti környezetre, annak szépségére és felfrissülésére reflektálnak majd.

Négy izgalmas kiállítói kategóriában csodálhatjuk meg a hazai és környékbeli országok tervezőinek bámulatos alkotásait idén októberben a Bálnában. A kategóriák meghatározása során fontos szempont volt, hogy minél szélesebb spektrumot fedjen le a kiállítás és minél változatosabban mutassa be a magyar formatervezés egyébként is változatos remekeit.

Az első kiállítói kategória főszereplői azok a tervezők, akiknél a kreatív koncepció megalkotása áll a középpontban, a kivitelezési folyamatban már nem vesznek részt. A második kiállítótérben kapnak helyet azok a művészek, akik a koncepció megszületésétől egészen a megvalósítás legvégső pillanatáig maguk formálják és tökéletesítik alkotásaikat.

Idén felkerülnek a palettára a környezet- és anyagtudatos design megoldások is. Összhangban a kiállítás koncepciójával, a harmadik kategória képviselőire erős fenntarthatósági és újrahasznosítási fókusz jellemző. A tárlat utolsó állomásán pedig olyan művészeti értéket képviselő tárgyakkal találkozhatunk, melyek bár iparművészeti eljárásokkal készültek, mind egytől egyig egyediek, gyakorlatilag műtárgy értékűek

A 360 Design Budapest során az érdeklődők nemcsak a fenti témák mentén gazdagíthatják vizuális kultúrájukat. A Magyar Divat & Design Ügynökség jól ismert mentorprogramjainak tervezői a design START-osok és design SPEED-sek is kiállítanak, sőt az innovatív termékek tucatjait „keltető” inkubációs program, a design LAB formabontó alkotásait is becsempésszük a kortárs térbe.

Ezentúl számos izgalmas programmal kecsegtetjük még a nagyérdeműt:  a magyar tervezők mellett a V4-es országok tehetségei is bemutatkoznak a design tudatos közönségnek!

Látogass el a Bálnába október 4 és 10 között! Ha design rajongó vagy, szinte kötelező.

A kiállításra a következő linken keresztül tudtok regisztrálni: 360 Design Budapest regisztráció