360 Design Budapest

2024. október 15-20. között ötödik alkalommal kerül megrendezésre a 360 Design Budapest, hogy bemutassa a hazai és regionális design legjavát.

A Red-dot díjas 360 Design Budapest célja a hazai és regionális kreatív alkotók ismertségének növelése, a designmárkák nemzetközi piacra lépésének elősegítése, valamint az új, innovatív, fenntartható irányok bemutatása a design szakmai közösség és a széles nyilvánosság számára. A közép-európai kortárs designt és művészeteket bemutató 360 Design Budapest hosszútávon a régiót jellemző gazdag és változatos társadalmi és kulturális sokszínűség jegyében kaput nyit, láthatóságot biztosít és megteremti a nemzetközivé válás lehetőségét a hazai és a környező országok formatervezői és művészei számára.

Az esemény felhívja a figyelmet a minket 360 fokban körülvevő design mindennapokban betöltött szerepére, miközben innovatív, fenntartható irányokat mutat a designtudatos célközönség számára.

A 360 Design Budapest – Regionális design kiállítás kulturális, turisztikai, oktatási intézmények, építőipari és design vállalkozások bevonásával egy élményalapú, a CEE országokban egyedülálló design programsorozattá fejlődött 2020 óta.

A kiállítást az elmúlt évek során már számos nemzetközi designversenyen díjazta a szakmai közösség: az említett Red-dot díj mellett az A’ Design Award & Competitionben két kategóriájában is a dobogóra került, a 11. Global Eventex Awards díjátadón Virtual Expo kategóriában arany, míg Art Event kategóriában bronz is elismerésben részesült közel 600 pályamű közül.