Rólunk 360 Design Budapest

360 Design Budapest

Ha október, akkor főszerepbe kerül a design és elindul a Budapest Design Week, amelyhez 2018 óta minden alkalommal együttműködő partnerként csatlakozik a Magyar Divat & Design Ügynökség.

2020-ban a 360 Design Budapest „figitális” kiállítás, egy élő és egy virtuális térben mutatta be húsz hazai és négy nemzetközi formatervező designtárgyait, különböző dimenziókban szemléltetve ezzel Közép-Európa designipari kulturális gazdagságát. Az eseményt nagy siker koronázta: 600 helyszíni látogató mellett, közel 20 000 online érdeklődőt, újságírót és influencert vonzott, valamint a személyes és online tárlatvezetéseken is közel ezren vettek részt. A számos nemzetközi designipari díjjal kitüntetett kiállítás rámutatott, hogy akár 100 százalékban magyar design termékekkel is kitölthetjük élettereinket és mindennapjainkat.

2021-ben ismét körbevesz minket a design, ugyanis a 360 Design Budapest visszatér és októberben egy többnapos eseménysorozat keretében kerekasztal-beszélgetésekkel, tárlatvezetésekkel, illetve online és személyesen is megtekinthető kiállításokkal hozza közelebb az érdeklődőkhöz a design világát.

A hazai design kiemelkedő szereplőit felsorakoztató kiállítás a korábbi célok mentén haladva, de friss koncepcióval tér vissza. A kreatívipari remekeket új, innovatív és fenntartható módon mutatja be a design-tudatos célközönségnek, miközben küldetése továbbra sem változik: a magyar és regionális tervezők ismertségének széleskörű növelése és a hazai designmárkák nemzetközi piacra lépésének segítése. Az esemény ismét felhívja a figyelmet a minket 360 fokban körülvevő design mindennapokban betöltött szerepére, valamint idén fő üzeneteként a környezettudatosság, az újrahasznosítás és az anyagtudatos design fontosságára. Több magyar és nemzetközi design eseménnyel és szervezettel összefogva, olyan program létrehozása a cél, amely Európa szerte kiemelkedő turisztikai vonzerővel bír.