Magyar Divat & Design Ügynökség

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) célja, hogy hatékony és strukturált, koordinált szakmai támogatást nyújtson a divat és a design ágazat minden szereplője számára az iparág fejlődésének előremozdítása érdekében.

Munkánk során hazai és nemzetközi szakmai szervezetekkel, oktatási intézményekkel, állami és piaci szereplőkkel közösen együttműködve valósítjuk meg a legfontosabb célkitűzéseinket. Fontosnak tartjuk a gyártói szektor fejlesztését, és ehhez kapcsolódóan az iparági szakoktatást. Úgy gondoljuk elengedhetetlen a hiányszakmáknak számító szakmunkák presztízsének javítása, a foglalkoztatottság növelése. Szeretnénk minél több emberrel megismertetni a magyar divatban és designban rejlő kreativitást, amelynek egyik eszköze, hogy lehetőséget biztosítunk a magyar márkáknak, valamint gyártóknak, hogy koordinált közös megjelenéssel vehessenek részt a legjelentősebb hazai és nemzetközi szakmai eseményeken. Fontos cél a tevékenységünk során az iparági innováció, a kutatás-fejlesztés előremozdítása, illetve a fenntarthatóság népszerűsítése.

Célkitűzéseinek megvalósításában kiemelt szerepet kap a hazai és nemzetközi szakmai szervezetekkel való stratégiai együttműködés, külön figyelmet szentelve a határon túli magyar divattervezők és designerek, kreatív szakemberek, gyártók bevonására a hazai iparágba.