Online és offline kiállításokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel csatlakozik az MDDÜ a designhéthez

Október első felében a formatervezés kerül a reflektorfénybe: az MDDÜ a Budapest Design Week rendezvényhez csatlakozva október 8-án indítja el egyedülálló programsorozatát, mellyel a formatervezés mindennapjainkat megszínesítő különleges szerepére mutat rá. Az érdeklődők online és offline kiállításokon és szakmai kerekasztal-beszélgetéseken keresztül ismerhetik meg az ágazat hazai és régiós tehetségeit, betekintést nyerve a hazai szektort átható időtlen kreativitásába. Minderre a 360 Design Budapest esemény keretén belül lesz alkalmuk, mely szigorú egészségügyi óvintézkedések mellett fogadja a helyszínre látogatókat.

Idén ősszel rendhagyó keretek között ismerkedhet meg a közönség a magyar formatervezők kreativitásával. A Magyar Divat & Design Ügynökség harmadik alkalommal szakmai partnere a Budapest Design Week rendezvénynek, melyhez ezúttal több programmal is csatlakozik.

A designhét alatt három edukációs jellegű kerekasztal-beszélgetéssel készül az Ügynökség, melyet podcast formában online sugároz majd. A designipar aktuális kérdéseire reflektáló HFDA Academy: design DIALOG győri és veszprémi különkiadása során helyi iparági szakértők kerekasztal-beszélgetésein keresztül nyerhetnek betekintést az érdeklődők a design szakma legizgalmasabb kérdéseibe. Emellett egy rendhagyó regionális beszélgetés keretében a V4-es országok formatervezői fejtik ki véleményüket a körforgásos modellekben rejlő lehetőségekről országhatárokon belül és kívül.

A magyar designmárkák népszerűsítése mellett a vállalkozások stabilitásának támogatására is nagy hangsúlyt fektet az Ügynökség, ezért egy fizikai és egy digitális kiállítóteret valósít meg 360 Design Budapest néven a rendezvény alatt. A kiállítás nemcsak vizuálisan mutatja be a magyar designerek munkásságát, hanem kiscsoportos tárlatvezetésekkel egyedien világítja meg a designtárgyak szellemiségét és értékét. A programsorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a designerek munkája formálta élettérre és láthatóvá tegye, hogy a kiemelkedő pillanatokban gazdag magyar designtörténetből kinőve mennyi kortárs designmárka nyújt lehetőséget életterünk praktikus megszépítésére.

A Magyar Divat & Design Ügynökség a 360 Design Budapest online és offline programjainak megvalósításával biztosítja a tervezők, a forgalmazók, a gyártók és a vásárlók közötti korlátlan információáramlást, melynek még nagyobb jelentősége van ezekben a kihívásokkal teli időkben. A rendezvény további célja, hogy folytonossá tegye a jövőről való közös gondolkodást, ezzel elősegítve a szakma képviselői és a közönség közötti párbeszédet, a tudásmegosztást, valamint nem utolsó sorban egy tudatosabb fogyasztói réteg kialakulását.

A 360 Design Budapest offline kiállítását Budapesten, az Aulich utca 4-6 szám alatt lévő kiállítóteremben tekintheti meg 2020.október 8-10 között a design iránt nyitott közönség.

A digitális kiállítás az offline esemény megnyitását követően válik elérhetővé.

A szervezők az egészségügyi óvintézkedéseket figyelembe véve a magyar tervezők biztonságos bemutatására törekednek. A programot az aktuális hivatalos információk szerint alakítja az Ügynökség és a vírushelyzetre való tekintettel a változás jogát fenntartja.