Kiemelkedő designmárkák, feltörekvő formatervezők és világszínvonalú alkotások – Októberben jön a második 360 Design Budapest kiállítás

A 360 Design Budapest 2021-ben ismét megnyitja kapuit a design rajongói előtt. A rendezvény idén új koncepcióval és programokkal, valamint egy erősebb regionális fókusszal bővül. A kiállítás fő tematikája azonban változatlan, felhívja a figyelmet a design mindennapjainkban betöltött szerepére, miközben bemutatja a hazai és regionális designipar sokszínűségét. A kiállításon a látogatók három alkotói kategóriában csodálhatják meg a termékeket, az innovatív designvállalkozások, a feltörekvő pályakezdők és a regionális formatervezők egyaránt lehetőséget kapnak különleges alkotásaik bemutatására.

A tavalyi évben kiemelkedő sikerrel zárult és több nemzetközi díjjal kitüntetett 360 Design Budapest kiállítás idén ismételten várja a design iránt érdeklődő közönségét. A Magyar Divat & Design Ügynökség által szervezett rendezvény fő célja a tavalyihoz hasonlóan a magyar és regionális formatervezők népszerűsítése és a hazai design márkák nemzetközi piacra lépésének elősegítése. Az esemény felhívja a figyelmet a minket 360 fokban körülvevő design mindennapokban betöltött szerepére, hiszen minden, ami körülöttünk van, egy-egy formatervező alkotása.

A design iránt érdeklődő nagyközönség örömére 2021 októberében a 360 Design Budapest több újdonsággal is jelentkezik idén a Bálna Budapestben: új koncepcióval és bővített programmal valósul meg, illetve kiemelten kezeli a fenntartható megoldásokat és az innovációban rejlő lehetőségeket. A kiállítás idén még egyedülállóbb módon mutatja be a design különlegességét, elérhetőségét és átható szerepét világunkban. Emellett számos hazai és nemzetközi szakember meghívásával, kerekasztal-beszélgetéssekkel, előadásokkal, valamint iparági újdonságokkal várja a design iránt érzékeny látogatókat és a szakmabeli közönséget.

Az idei eseményen a kiváló hazai alkotók mellett a V4-es országok különleges tehetségei is bemutatkoznak. A 2021-es kiállításra három kategóriában jelentkezhettek az innovatív formatervezők. A progresszív megközelítésű, innovatív designvállalkozások, az új termékes, feltörekvő formatervezők és a regionális szakemberek egyaránt lehetőséget kapnak, hogy széles körben bemutathassák munkáikat. Az MDDÜ több magyar és V4-es design szervezettel összefogva olyan programot kíván létrehozni az idei Budapest Design Week keretében, amely Európa-szerte turisztikai vonzerővel bír és különböző dimenziókban szemlélteti Közép-Európa designipari kulturális gazdagságát.