Otthonról is megtekinthető a 360 Design Budapest kiállítása

A formatervezés rajongói virtuális formában is megnézhetik a 360 Design Budapest kiállítást, melyet a Magyar Divat & Design Ügynökség szervezett meg a Budapest Design Week szakmai partnereként. A digitális felületen nemcsak az Aulich utcai kiállítóteremben bemutatott tárgyakat fedezhetik fel, hanem négy nemzetközi formatervező munkásságát is megismerhetik.

A design iránt érdeklődők közönség online is felfedezheti a kortárs designerek munkásságát. Mindazok, akik nem tudták meglátogatni, vagy újra megnéznék az október 8. és 10. között megrendezett  360 Design Budapest digitális kiállítást a rendezvény weboldalán megtehetik. Akár a kanapén ülve is bebarangolható a kortárs designerek Aulich utcai kiállítóterme: a helyszínen bemutatott bámulatos tárgyakról, ugyanis gömbpanorámás felvételek is készültek, hogy azok földrajzi távolságtól függetlenül mindenki számára elérhetőek legyenek. Az érdeklődők Adamlamp, Codolagni, Error n’more, Hannabi, Kele Sára, KOMONKA, Lakatos Ábel, LumoConcept, Miklósi Ádám, Oleant, Paper Up, Planbureau, Plydesign, Position Collective, RAWfiction, Regős Anna, Sixay, Socowoo, Studio Nomad, és Ungár Fanni munkáiból meríthetnek inspirációt lakásuk berendezéséhez.

Az oldalra belépve két virtuális ajtó közül választhatnak a látogatók: az első a fizikai kiállítás látványát tárja 3D-ben az érdeklődők elé, míg a második a kiállítótér virtuális mását mutatja be. Az utóbbi különlegessége abban rejlik, hogy az internetezők 20 hazai designer mellett, négy nemzetközi tehetség munkáival is megismerkedhetnek – köztük a cseh Master & Masterrel, a szlovák Crafting Plastic!-kel, a lengyel Phormy-vel, valamint a Máltán alkotó Anna Horváth, magyar formatervezővel is. A Magyar Divat & Design Ügynökség ezzel a határokon átívelő megoldással adott régiós jelleget az eseménynek, mellyel Magyarország egy lépéssel ismét közelebb került ahhoz, hogy régiós szinten is meghatározó szerepet töltsön be a designiparban.

A platform széleskörű funkcióinak köszönhetően, a nagyközönség az alkotók szemszögéből is megismerheti a felvonultatott designtermékeket és a mögöttük lévő történeteket: a tárgyak melletti ikon kiválasztásával, az érdeklődők képeken, videókon és cikkeken keresztül is megtudhatják, mi adja az adott tárgy esszenciáját, de ugyancsak egyetlen kattintásukba kerül, hogy megvásárolják a kiszemelt darabokat. A platformon, ugyanis megtalálhatóak a kiállítók webshopjaira vezető linkek, melyekkel az ügynökség értékesítési lehetőségekhez juttatja a formatervezőket.

A digitális kiállítás linkje: www.360dbp.hu