360 Design Budapest X design DIALOG

A 360 Design Budapest kiállítás során tér vissza a HFDA Academy design DIALOG programsorozat. A „figitális” design kiállítás mellett három kiemelt jelentőségű és aktualitású kerekasztal-beszélgetésen is részt vehetnek a látogatók 2021. október 7.-10. között. A helyszín mindig ugyanaz, a Bálna Budapest, azonban a témakörök változatossága igazán izgalmas keretek között nyújt betekintést a mai kortárs design kérdéseibe és válaszaiba. A beszélgetések résztvevői egytől-egyik a magyar és V4-es országok designintézményeinek, valamint iparágának jeles képviselői, tehát nem szabad kihagyni! Hogy mi lesz ez a három téma? Íme:

BUDAPEST DESIGN MATERIAL LIBRARY – A KÉZZEL FOGHATÓ INNOVÁCIÓ

A Magyar Divat & Design Ügynökség a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel együtt hozta létre a Budapest Design Material Library-t, egy, a régióban teljesen egyedülálló anyagkönyvtárat. A folyamatosan bővülő gyűjtemény, valamint a helyszínen elérhető online adatbázis több nyelven biztosít lehetőséget a hazai és akár nemzetközi iparági szereplők számára a legkülönbözőbb anyagminták és azok innovatív felhasználási lehetőségeinek megismerésére. A lenyűgöző gyűjteményről a „Budapest Design Material Library – a kézzel fogható innováció” design DIALOG kerekasztal -beszélgetésen tudhatsz meg többet, ahol az előadók bemutatják majd az izgalmas együttműködés részleteit.

Időpont: 2021. október 07. 14:30–15:30

VISEGRAD 4 THE FUTURE OF DESIGN

A második design DIALOG témája már átlép a határokon és több kérdéskört is vizsgál: Valóban egzotikusnak számít-e a kelet-európai design? Mitől egyedi a régiós formatervezés és mi újat tudnak mutatni az egykori Vasfüggönyön túli országok design márkái a nagyvilágnak?

Látogass el te is angol nyelvű „Visegrad 4 the future of design” című design DIALOG kerekasztal-beszélgetésünkre és légy részese a közép-európai design jövőjéről folytatott eszmecserének. Eseményünkön a V4-es országok képviselői legfőképp arra keresik a választ, hogy milyen tendenciákról beszélhetünk a design tekintetében szlovák, cseh, magyar és lengyel földön – különböznek-e ezek egymástól vagy igenis létezik közös nevező a V4-es országok design stratégiájában?

Időpont: 2021. október 8. 15:00-16:30

AKKOR ÉS MOST – FORMATERVEZÉS GENERÁCIÓK TÁVLATÁBAN

A kerekasztal-beszélgetések sorát egy olyan témával zárjuk, amely idő és tér dimenziójában figyeli az alkotói szemléletet.  „Akkor és most – formatervezés generációk távlatában” design DIALOG kerekasztal-beszélgetésen megvilágításba kerülnek a design egyes korszakai és az azokat képviselő formatervezők. Megvitatásra kerülnek az egyes generációkat elősegítő, esetlegesen hátráltató tényezők, valamint a folyton változó társadalmi, gazdasági és szociális körülmények egyaránt. A beszélgetés során betekintést nyerhetünk a nemzetközileg elismert hazai designerek aktuális projektjeibe és ambiciózus célkitűzéseibe is. A design szerelmeseinek nem szabad kihagyni!

Időpont: 2021. október 9. 14:00-15:30

Regisztrálj és legyél részese te is a designipari párbeszédnek: Regisztrálok!