Valentin-napra magyar design darabok? – Segítünk megtalálni az igazit!

Idén Valentin-napon szeretnél egy igazán különleges, nem mindennapi meglepetéssel kedveskedni párodnak, de még nem találtál rá a legmegfelelőbb ajándékra? A következő cikkünk segítségedre lehet a döntésben, ugyanis összegyűjtöttünk néhány olyan magyar tervezői design alkotást, amelyekkel tavaly ősszel találkozhattak a lakberendezés rajongói a Magyar Divat & Design Ügynökség által megvalósított 360 Design Budapest kiállítás keretében. Válaszd bármelyik alkotást ezek közül, a siker garantált, hiszen ki ne örülne egy magas értéket képviselő, egyedi hazai tervezői darabnak otthonában?

Position Collective – Berrii lámpa

https://position-collective.com/

A POSITION Collective által tervezett és az Úri Lux Kft. által megvalósított BERRI lámpacsalád inspirációját a hóbogyó növény adta. A Berrii lámpák acél és nemesfém szerkezetűek, melyeket kézműves üvegburák díszítenek. Az üvegfúvás során a kristályüvegre felvitt különböző színű üveg pigmenteket használnak, amelyek a fúvás eredményeként nyerik el végső mintázatukat, hogy ne legyen kettő egyforma.

Esstre térelválasztó

https://www.instagram.com/esstre.design/

Az Esstre márka a képzőművészet és a design értékeit olvasztja össze, kifinomult, aktuális üzenetekkel bíró designtárgyakká. A termékek inspirálói a körülöttünk lélegző világ apró moduljai, melyek nap mint nap észrevétlen szereplői életünknek. Az Esstre ezek fontosságát emeli ki és bolygónk értékeinek megőrzésére kér bennünket. Célja olyan designtárgyak létrehozása, melyek egy életre szólnak. Termékei természetes alapanyagokból készülnek, a zero waste irányelvet szem előtt tartva, csakúgy, mint a márka térelválasztó design alkotása, amely tökéletes kiegészítője lehet lakásunknak, hogyha egy kis nyugalomra vágyunk.

KOKOMO kerámiák

https://www.instagram.com/kokomo_ceramics/

Nem mindegy, hogy milyen vázába kerül az a bizonyos vörös rózsa. A KOKOMO márka kézzel gyártott egyedi kerámiáit a japán ikebana kultúra ihlette. Játékos formavilág és a freestyle jellemzi leginkább ezeket a különleges, egyedi alkotásokat. Funkcionális eszközei lehetnek az otthon készítendő virágkompozícióknak. Egyaránt használhatóak vágott vagy akár szárított virágokhoz.

+1 – Ajándékötlet kedvenc négylábú barátainknak

https://www.petflatdesign.com/

A Tilia 2002 Bt. és Ulmann István olyan intelligens kutyaházat alkottak, amely funkcionális, esztétikus és önfenntartó is egyben. A létrehozott termék a Pet Flat nevet viseli, innovációs értéke pedig vitathatatlan, hiszen alkotásukat többek között napelemmel, külső és belsőkamerával, valamint rejtett világítással látták el.