Üdvözöljük a régiós kreatívokat a 360 Design Budapest kiállításon!

A 360 Design Budapest kiemelt figyelmet fordít a közép-európai régiós tehetségek bemutatására, és ez az idei kiállítás során sem lesz másképp! Az eseményen központi szerepet kap a V4 fókusz, ezért a magyar designerek sorát a cseh, lengyel és szlovák alkotók munkái egészítik ki, hogy élénk és sokszínű képest fessenek a közép-európai designipar izgalmas megkülönböztető jegyeiről. De nem csak vizuálisan lesz igényes a seregszemle, hanem szakmai párbeszédekben is gazdagnak ígérkezik, hiszen a látogatók regionális kerekasztal-beszélgetésen és tárlatvezetéseken is részt vehetnek majd.  

Magyarország 2021 nyarán vette át a V4-es soros elnökséget Lengyelországtól. Így az október 4. és 10. között megvalósuló 360 Design Budapest kiállítás részeként több magyar és V4-es design szervezettel együttműködve a Magyar Divat & Design Ügynökség célja, hogy minél átfogóbb programokon át ismertesse meg a Közép-európai régió kreatív és kulturális gazdagságát.

Az designtermékek mellett a rendezvény tartogat még egyéb izgalmas programokat a design szerelmesei számára, hiszen itt kerülnek megrendezésre a HFDA Academy: design DIALOG kerekasztal-beszélgetései is, melyek több részben, több témán keresztül mutatják be a magyar és V4-es szakembereket és az őket jellemző formavilágot, egyfajta regionális designszemléletet.

S hogy mit is tartogat a jövő a designipar és szereplői számára? A kérdésre olyan témakörökben keresik a választ a V4 design intézményeinek neves képviselői, mint a Design Material Library – a kézzel fogható innováció, az Akkor és most – formatervezés generációk távlatában, valamint a cseh, lengyel, magyar és szlovák designipari szakembereket felvonultató design DIALOG: Visegrad 4 the future of design. Az Art Market, az esemény együttműködő partnere pedig szintén a Bálna Budapestben szervez a nemzetközi művészeti konferencia keretében regionális panelbeszélgetést, melyen  Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatója is részt vesz.

A 360 Design Budapest kiállításon a főszerep azonban továbbra is vitathatatlanul a formatervezőké, akik között a regionális országok tervezői egyaránt kiemelt helyet kapnak. A hazai alkotók mellett az online térben a cseh – Master&Master és a VRTISKA&ZAK –, a lengyel – Zofia Strumiłło-Sukiennik, Maja Gaszyniec, Nikodem Szpunar, Studio Rygalik, Kabo & Pydo, valamint a  NEED STUDIO – tervezők offline és online formában egyaránt, valamint a  szlovák – Variedo és Tomas Kral – tehetségek is bemutatkoznak. Így a V4-es országok közösen töltik fel innovatív, fenntartható és egyedi újdonságaikkal a kiállítás online és offline tereit összesen 28 hazai és 10 regionális formatervező munkái révén.

A regionális tehetségek bemutatásában a 360 Design Budapesttel az Art Market, a lengyel LuCreate és a cseh Czechdesign szervezetek működtek együtt. A kiállításon a magyar nyelvű tárlatvezetések mellett helyet kapnak az angol nyelvű bemutatók is, így a külföldi látogatóinkat sem hagyjuk ki a mulatságból, hiszen nekik is lehetőségük nyílik közelebbről megismerni a kiállítókat műalkotásaik és személyes történeteiken keresztül.

Látogass el a 360 Design Budapest kiállításra és fedezd fel Közép-Európa kreatív tehetségeit!