Két kategóriában is bronz díjas lett a 360 Design Budapest kiállítás a nemzetközi A’ Design Award & Competition versenyen

A Magyar Divat & Design Ügynökség 360 Design Budapest eseménye 2020 októberében nyitotta meg virtuális és fizikai kapuit az érdeklődők előtt. A „figitális” kiállítás lehetővé tette a kortárs magyar és regionális designmárkák online és offline megtekintését is. A világ legismertebb nemzetközi design versenye, az A’ Design Award & Competition két kategóriában is – Event and Happening Design és Interior Space and Exhibition Design – bronz díjat ítélt oda a kiállításnak. A szakma egyik legnagyobb elismerésének köszönhetően még nagyobb nemzetközi közönség ismerheti meg a régióban rejlő kreatív potenciált.

Az A’ Design Award verseny arra ösztönzi a tervezőket, vállalatokat és márkákat világszerte, hogy alkotásaik és eseményeik létrehozása során fenntartható szemléletet, magas hozzáadott értéket, kiemelkedő esztétikát és kivételes hatékonyságot mutassanak. Azok a termékek, projektek és szolgáltatások kapják meg az a design kiválóság szimbólumát, amelyek nemcsak a design és a kreativitás terén, hanem a technológiai megvalósításban is kiemelkedőek. A beérkező pályaművek értékelését egy nívós, nemzetközi kreatív szakemberekből és újságírókból álló szakmai zsűri végzi, amely öt szinten, a platinától, az aranyon át az acélig ítéli oda a díjakat főleg a formatervezés különböző területein.

Az A’ Design Award & Competition 2020-2021-es megmérettetésére 108 országból neveztek. A 360 Design Budapest két elismerést is kapott, az Event and Happening Design és Interior Space and Exhibition Design kategóriában. A trófea, a tanúsítvány és az évkönyv mellett, a nyertesek munkái exkluzív helyet kapnak az „Év legjobb designjai” olasz kiállításon is. A díjazottak az „A’ Design Prize” csomagot is megkapják, amely intenzív marketingkommunikációval és médiamegjelenéssel támogatja, hogy a kiválasztott projekteket és az azon résztvevő formatervezőket minél szélesebb körben ismerje meg a közönség. A díj elnyerése jelentős szakmai visszajelzés a 360 Design Budapest szervezőinek, valamint a kiállításon részvevő designmárkáknak is arra vonatkozóan, hogy kreativitásukat a nemzetközi szakma élvonala is elismeri. Ezentúl pozitívan hat hazánk országimázsára és hozzásegíti Magyarországot a regionális designipari központi szerep eléréséhez. A http://designmag.org weboldalon megtekinthetők a 2020-2021 International A’ Design Competition legjobb designjai, illetve az elmúlt évek díjazott művei is.

A Magyar Divat & Design Ügynökség által létrehozott 360 Design Budapest olyan hazai és régiós design termékek bemutatását tűzte ki célul, melyek rámutatnak arra, hogy akár 100%-ban magyar design termékekkel is kitölthetjük élettereinket és mindennapjainkat. A Budapest Design Week alatt debütáló rendezvény egy élő és egy virtuális térben mutatta be 20 magyar és 4 nemzetközi tervező designtárgyait 2020-ban, különböző dimenziókban szemléltetve ezzel Közép-Európa designipari kulturális gazdagságát. A háromnapos eseményt nagy siker koronázta: a vírushelyzet ellenére is 600 helyszíni látogatót, valamint közel 20 000 online érdeklődőt, újságírót és influencert vonzott, a személyes és online tárlatvezetéseken pedig közel 1000-en vettek részt.  A kiállítás digitális platformja továbbra is elérhető a hazai és nemzetközi közönség előtt.

Az 360 Design Budapest hivatalos, bronz díjas profilja az alábbi linkeken tekinthető meg: