Breaking news: Red Dot díjat nyert a 360 Design Budapest kiállítás

Nagy örömmel tesszük közzé, hogy Red Dot díjat nyert a tavaly debütált 360 Design Budapest, a kiállítás, ami új perspektívából mutatta be a kortárs hazai és regionális formatervezők innovatív alkotásait. A díj a világ egyik, ha nem a legrangosabb design minősítése, melyet egy 24 fős nemzetközi zsűri Brand & Communication Design kategóriában ítélt oda a budapesti figitális rendezvénynek. Több tucat magyar találmány, vagy kreatív megoldás kapott már „piros pontot” a verseny fennállása alatti három évtizedben, a 360 Design Budapest azonban az első magyar rendezvény, amely bezsebelte a design kitüntetést ebben a kategóriában. A 360DBP így már ötszörösen díjazott esemény lett.

A díj kiemelkedő jelentőségét mutatja, hogy a világ számos pontjáról – Európából, Ázsiából és Amerikából – érkeztek jelentkezések különböző tervezőktől, ügynökségektől és cégektől. A jelentkezéseket egy 24 fős nemzetközi zsűri véleményezte, akik a kiválasztásnál az ötlet kreativitását, formavilágát és kommunikációs üzenetét vették górcső alá. A díjjal a tavalyi 360 Design Budapest kiállítás, és vele együtt természetesen a hazai és regionális tehetséges tervezők is bekerültek a nemzetközi design szakma VIP páholyába és számos magas minőségű, kreatív projekt és világszínvonalú alkotó mellett.

A Red Dot díj a design legmagasabb színvonalát jelöli világszerte, gyakorlatilag a design Oscar díja. A bírálóbizottság olyan nemzetközi, többek között német, finn, holland, osztrák, svájci, szingapúri, dél-koreai és amerikai designipari szakemberekből áll, akiknek számottevő része ismert egyetemi professzor, neves tervező, digitális marketing szakértő, vállalkozó vagy éppen az European Packaging Design Association korábbi elnöke. A zsűritagok között olyan designipari nagyágyúkat is találunk, mint Michel de Boer holland egyetemi professzor, aki több Red Dot díj mellett számos egyéb nemzetközi design-díjat is magáénak tudhat és olyan ügyfelekkel dolgozik, mint az Apple, az Allianz, a Shell, a Nike, a Jaguar és a Mercedes-Benz. Hírnevét igazolja, hogy 2012-ben de Boer lett a valaha legtöbb design díjjal rendelkező design szakember.

A kiállításnak nem ez az első, hanem az ötödik nemzetközi elismerése. A Red Dot díj mellett a tavalyi 360 Design Budapest az A’ Design Award & Competition nemzetközi design verseny két kategóriájában is – Event & Happening Design és Interior Space & Exhibition Design – bronz díjat kapott. A 11. Global Eventex Awards versenyen Virtual Expo kategóriában pedig arany, míg Art Event kategóriában bronz helyezést ért el.

Aki tavaly nem látta a 360DBP-t, az októberben ellátogathat a kiállítás új koncepcióval, új tervezőkkel, új helyszínen, de hasonló kreativitással megrendezett eseményére!  Az esemény célja viszont nem változik: felhívni a figyelmet a minket 360 fokban körülvevő design mindennapokban betöltött szerepére, a kiállításnak köszönhetően pedig Magyarország ismét közelebb kerülhet a regionális design központ szerepéhez. Annyit viszont elárulunk, hogy a tárlat során központi helyre kerül a fenntarthatóság és a rendhagyó ötletek!