Apex Toplistán a 360 Design Budapest kiállítás

A Magyar Divat & Design Ügynökség 360 Design Budapest kiállítása 2021-ben sorra zsebelte be a rangos nemzetközi design versenyek díjait. A sikerek idén itthon folytatódtak: az MDDÜ legrangosabb design rendezvénye két kategóriában – Event és Design – ért el harmadik és negyedik helyezést a Kreatív Magazin Apex Toplistáin.

A nemzetközi elismerések mellett a 360 Design Budapest kiállítás a magyar szakmai szintéren is aratott, nem is akármilyen Toplistával indította az új évet. A Kreatív magazin shortlistjére került fel, amely a hazai kommunikációs szakma vezető havilapja és a média, valamint a reklámipar területén dolgozó közönséget szólítja meg. A hetedik éve működő PR lista mintájára, a Kreatív Magazin 2022 elején mutatta be legújabb Apex Toplistáit (Event, Reklámügynökség és Design kategóriában), melyen az Ügynökség két kategóriában is kiemelkedő helyezést ért el a 360 Design Budapest kiállítás keretében.

Az Apex Event Toplista kialakításánál a legfontosabb hazai és nemzetközi rendezvénykommunikációs és élménymarketinges versenyeket vették figyelembe. A lista létrehozása komoly dilemmát okozott a szervezőknek, hiszen az elmúlt két év történései ezt a területet érintették a legmélyebben. A szakma azonban szerencsére újult erővel tért vissza: az online és hibrid eseményeken túl sorra vágtak bele az offline díjesélyes projektekbe. Köztük volt az Ügynökség 360 Design Budapest kiállítása, amely a 11. Global Eventex Awards versenyen Virtual Expo kategóriában arany, míg Art Event kategóriában bronz helyezést ért el, így rögtön az Apex Event Toplista harmadik helyéig jutott.

Az első Apex Design Toplistát szintén ismert nemzetközi és magyar versenyeken elért helyezések alapján állították össze, melyeket a szakmai relevanciájuk szerint súlyoztak, a díjakat jól ismerő szakértők bevonásával. Figyelembe vettek többek között olyan elismeréseket is, mint a világszerte ismert, gyakorlatilag a design Oscar díjaként emlegetett Red Dot. A nemzetközi designszíntér rangos minősítését a 360 Design Budapest is kiérdemelte, az Apex Toplistáján eredményeinek hála pedig egészen a negyedik helyig menetelt.

A kiállítás toplistás eredményeit igazi díjeső előzte meg, a sikerekről és elismerésekről ide kattintva érhető el bővebb információ.