Az Oase nevét az angol ’case’ (tok, burkolat) és a tárgyon található belső elem alakjából kapta, amely legjobban egy ’O’ betűre hasonlít. A dugóhúzót egy rugalmas védelem veszi körbe, ami megakadályozza a tárolás és a hordozás közbeni esetleges károkat fiókjainkban, táskáinkban stb.

A tervezés során a tervező célja volt egy kompakt és elegáns tárgy létrehozása, amelynek formája árulkodik a használatáról. Ezért működésének alapjául a legegyszerűbb típusú dugóhúzót választotta, a tradicionális T-alakú markolatost. Ezt egy olyan burkolattal egészítette ki, ami a spirál behajtása közben a dugóra felfekszik és folyamatosan változik, ameddig el nem éri a tárgy belső elemét. Így jelezve a felhasználónak, hogy készen áll a markolat a dugóhúzáshoz.

A heveder szinte már egyfajta ékszer hatást keltve metszi át a tárgy központi elemét, így oldva meg a burkolat felső rögzítését és felosztva a stoppert két részre. A tenyérbe jól illeszkedik a központi rész felső lemetszett eleme, így téve a dugóhúzás aktusát kényelmesebbé.

Az anyaghasználat is segíti a tárgy megértését. A tok csúszásmentes és nagy erőt kibíró anyagból készült, ami sugall egyfajta biztos pontot a dugó kihúzásához. A dugóhúzó spirálja rozsdamentes acélból készült, ahogy a belső elem is.

Az alap fém elem adott, a színes tokok személyreszabhatók és bármikor változtathatók. Így ideális a fiatal vásárlók számára. A bőr változat pedig mind azoknak készült, akik egy elegánsabb megoldást szeretnének a termékből.

Összegségében az Oase dugóhúzót azoknak szánták, akik a megszokott dugóhúzásra alkalmas eszközöktől eltérően egy kifinomult és egyszerű tárgyat szeretnének otthonukba és maguknál tudni.

Dugóhúzó - OASE (Nagy Sára)
Dugóhúzó - OASE (Nagy Sára)
Dugóhúzó - OASE (Nagy Sára)