Clayp nem egy megszokott lámpa, amely mozdulatlanul áll az asztalon. Ez egy ukrán nők által gyártott lámpa, akik agyagon alapuló egyedi keveréket használnak. Az Ukrajna 7 különböző régiójából összegyűjtött természetes gyógynövényekből, növényekből, márványporból, újrahasznosított rostokból és agyagból készült Clayp újrahasznosítható műalkotásnak tűnik.

Humanizmus, ökológia és életszeretet – kulcsfontosságú értékek, amelyekben osztoznak, miközben Clayp darabokat küldenek a világ minden tájára. „Hisszük, hogy az otthon egy olyan hely, ahol feltöltődünk, inspirálódunk, és ahol egyszerre ki is fejezzük magunkat. Ezért sok erőfeszítést tettünk a Clay-be, hogy minden szobát olyan hellyé alakítson, ahol melegnek, otthonosnak és nyugodtnak érezheted magad. Értékkel és nagy eszmével készült, minden lámpát szó szerint az ukrán földből veszünk, és mindössze egy év alatt teljesen újra is hasznosíthatók.”

Oleksandr Puziniy, a Clayp főmérnöke és Yurii Zhukov, a Clayp alapítója 15 éven át kísérleteztek a lakberendezési tárgyak anyagainak különböző összetételével, amíg létrehozták az egyedi keveréket, amelyet a Clayphez használnak.

Jelenleg ez az egyedülálló márka 2 beltéri lámpa kollekciót mutat be: a Zakohani – amelyet a szeretet erejével hoztak létre és a Pecherna – amelyet az európai családok Ukrajnának nyújtott segítsége ihletett, amikor a háború még csak elkezdődött. „Amikor a Zakohani-n dolgoztam, a kedvesemre gondoltam, akit nem láttam, mert különböző országokban éltünk. A köztünk lévő utak és mérföldek olyan meleg és értékes emlékké tették számomra azokat az öleléseinket, hogy egy olyan lámpát alkottam, amely átöleli az egyik sziromot a másikkal, és egymással összetartja őket” – mondja Alisa Tiramisova, a Clayp vezető tervezője. „Pecherna akkor jelent meg, amikor humanitárius segélyeket válogattunk a határon – jegyezte meg Oleksandr -, egy cseh család régi családi kristálypoharakat küldött, amik harangokformájúak voltak. A lábuk letört, és azok a fejjel lefelé fordított harangok a segítség szimbólumává váltak számunkra. A világgal való egység szimbóluma, amely még mindig együtt áll századunk háborús bűneivel szemben.”

A reménytől, a szeretettől és a tiszta természettől inspirálva Clayp itt van, hogy megossza közös életének legjobb pillanatait.

Clayp chandelier (CLAYP)
Clayp chandelier (CLAYP)
Clayp chandelier (CLAYP)
Clayp floor lamp (CLAYP)
Clayp Sconce (CLAYP)
Clayp Sconce (CLAYP)
Clayp table lamp (CLAYP)