Szerintünk Anyukád is örülne neki…

Közeleg az Anyák napja, amit az édesanyák és a gyermekek is mindig izgatottan várnak. Ha valami különleges ajándékon gondolkozol, de nincs ötleted, segítünk! A 2020-as, illetve 2021-es 360 Design Budapest kiállítás keretében bemutatkozó magyar formatervezők munkái közül összegyűjtöttünk néhány egyedi alkotást, amelyek egytől-egyig tökéletes meglepetések lehetnek. Ezek a izgalmas és időtálló designtárgyak biztosan nagy sikert aratnak majd és hosszú távon ékesíthetik édesanyáink otthonát.

Studio Nomad – Archetype könyvtámasz https://www.studio-nomad.com/

Könyvrajongók számára tökéletes lehet egy lakásdekorációs elemként szolgáló könyvtámasz. A Studio Nomad karakteres alkotásai a színek, a geometrikus formák, a nyers anyagok és sok-sok kísérletezés elegyéből valósulnak meg. A budapesti építészeti és design stúdió a frissességet és a koncepcionális tervezést helyezi az alkotási folyamat középpontjába, ez megmutatkozik a tárgyaikban is.

Paper UP! – Curl Up váza – https://www.paperup.hu/

Ezek a lekerekített formájú vázák valóban egyedülállók, hiszen a kézi gyártásnak köszönhetően nincs belőlük két azonos darab. Újrafelhasznált papír, cement, homok, fűrészpor és pigment adja a különleges színekben pompázó alkotások alapját, amelyek funkciójukat tekintve akár vágott virágok tárolására is alkalmasak. A Paper Up! márka 2012 óta a papír újrahasznosításának és újragondolásának szenteli magát, az anyagban rejlő lehetőségek és felhasználási formák után kutatva.

Error N’ More – Kerámiák – https://www.errornmore.com/

Melyik anyuka ne örülne egy egyedi kerámiának? Az ERROR N’ MORE kerámia stúdió 2014-ben azzal a céllal jött lére, hogy a csúcsgasztronómia, a művészet és design határterületein felmerülő új lehetőségeket vizsgálja. A márka tervezője alkotás közben teret enged a véletlenek és a hibák születésének, így teremtve igazán egyedi darabokat. A márka kínálatában bőven van szinte műtárgy értékű bögre, edény, vagy kávés csésze, amik a mikró vagy mosógéphasználatra is ki vannak képezve.

Lumoconcept – Lámpa – http://www.lumoconcept.com/

Töltsük meg örömmel édesanyánk szívét és fénnyel az otthonát! A Lumoconcept limitált szériás termékportfóliója a high-end fali lámpáktól a kombinálható mennyezeti lámpatestekig terjed, így mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelő darabot.

Meander Kerámia Manufaktúra – Antik kerámiák – https://www.meander.hu/

Ha édesanyád szereti a mély üzenettel bíró lakberendezési kiegészítőket, akkor érdemes szétnézni a Meander darabjai között, amelyek esetében kivétel nélkül fontos szerepet kapott a Kárpát-medencében több ezer év folyamán létrejött kultúrák kincseinek feldolgozása. A tárgyak rusztikus formáival, az ábrázolásokban rejlő többlet jelentéstartalmakkal ékes díszei lehetnek modern és autentikus lakásoknak egyaránt.