Egyedi, időtálló designtermékek gyereknapi meglepetésként

Közeleg a gyereknap, így összegyűjtöttünk nektek néhány ajándéktippet, amiket a legkisebbek is biztosan hatalmas örömmel fogadnának! A 2020-as, illetve 2021-es 360 Design Budapest kiállítás keretében számos magyar formatervező mutathatta be egyedi munkáit, amelyek ajándékötletnek is kitűnőek lehetnek. A tervezők alkotásai között találhatunk gyerekeknek szánt termékeket is, többek között hintalovat, kis asztalt vagy akár kirakós játékokat.

Sixay Furniture – Sixkid gyerekbútorok – https://www.sixay.com/hu/butorok/gyerekbutor

Ha egy szülő a gyermekeire gondol, bizonyára csakis a legjobbat szeretné nekik, bármiről is legyen szó. A sixkid gyerekbútorok vásárlása esetén a kiemelkedő minőséget választjuk, fenntarthatóságuk révén olyan időtálló darabok, amelyek a születésüktől a felnőtté válásig elkísérhetik gyermekeinket. A Sixay Furniture többek között hintalovak és gyerekasztalok készítésével foglalkozik, a gyártással pedig a célja, hogy olyan műszakilag és formailag is időtálló bútorokat készítsen, melyek között akár unokáink is felnőhetnek. A bútorok anyaga tömörfa, illetve magas minőségű rétegelt lemez, továbbá elkészítésükhöz kizárólag az AURO – nagyon szigorú ökológiai követelményeknek megfelelő – anyagokat használják.

Planbureau – Logitrack – http://www.planbureau.hu/hu/logifaces-track-2/

A kicsit nagyobb gyermekek számára a Planbureau által létrehozott beton puzzledarabok kiváló szórakozást nyújtanak. A puzzle kiválóan fejleszti a logikai készségeket, kreatív kihívást jelent, illetve szuper kikapcsolódás a tevékeny hétköznapok közben. A Logifaces 2015 óta hoz létre kézzel készített betontárgyakat, kiemelt termékük pedig egy analóg logikai játék, amely az ősi kínai Tangram kirakóst gondolja tovább. A játék egyetlen szabályra épül: a különböző oldalmagasságú prizmák egymás mellé helyezésével a folytonosság fenntartására kell törekednünk.

Socowoo – Kortárs bútordarabok – https://socowoo.com/

A kiállítók designtermékei a gyerekszobák csinosítására is alkalmasak, a Socowoo kortárs bútordarabjai különleges és egyedi hangulatot kölcsönöznek a legkisebbek birodalmába is. A márka az innovatív tervezési módszerek és a high-tech gyártási technikák szellemében készíti el termékeit, céljuk egy kortárs kollekció létrehozása otthoni és közösségi terek számára. A karakterisztikus kisebb méretű székeik, asztalaik tökéletesek lehetnek a gyerekeknek is, illetve a nagyobbak számára a modern kialakítású sakk készletük is ajándékötlet lehet.