A legvidámabb és legmelegebb lila – a Very Peri árnyalat lett az év színe 2022-ben!

A Pantone intézet ismét kihirdette az aktuális évhez leginkább passzoló színt. A Very Peri nevet viselő különleges lilás-kékes árnyalattal olyan  platformokon találkozhatunk majd, mint a PowerPoint, a Teams vagy a Windows felhasználói felületei, de a tervezők is rendszerint beépítik alkotásaikba az éppen megválasztott „Év színét”, így a divat és design világában is egészen biztosan visszaköszön majd a legboldogabb és legmelegebb lilás árnyalat.

Az új trendek mellett az év színe az aktuális társadalmi rezgéseket is szimbolizálja. A very peri az elmúlt évek dinamikus változásait tükrözi. A vibráló szín a globális zeitgeistot is jelképezi: a folyamatos átalakulást, amin mi, világpolgárok újra és újra keresztülmegyünk. Fizikális és digitális életünk a feje tetejére állt, az utóbbi gyors térnyerésének köszönhetően azonban módunkban áll új színeket felfedezni, és kísérletezni velük. A színek ugyanis sokkal fontosabbak, mint elsőre hinnénk, hiszen kihatnak az életünkre, hangulatunkra, a környezetünk érzékelésére és az élmények átélésére.

A társadalmi szimbólum mellett az év színe hozzájárul új stílusok megszületéséhez is. A 2022-es trend-előrejelzéseket figyelembe véve összeválogattunk néhány igazán divatos kékes-lilás árnyalatú hazai tervezői darabot.

Éld át te is a modern élet és a digitalizáció fúzióját Very Peri színű tárgyakon keresztül!

OBAI – LENS kollekció 

https://obai-concrete.com/

Könnyű, mégis karakteres design nyaklánc lila árnyalatban. Mintáját a beton felületére festett ezüstös réteg adja. Minden Lens nyaklánc úgy került megtervezésre, hogy nagy mérete mellett formavilága diszkrét maradjon.

 

 

CONCRAZY – Falióra 

https://concrazy.com/

A márka ultramagas szilárdságú finombeton faliórái több mint 60 különböző árnyalatban rendelhetőek, köztük számtalan lilás és kék árnyalat is elérhető, ami minden bizonnyal az év slágertónusa lesz.

POSITION COLLECTIVE – PANKAT DAB Ceramic Pendant Lamp 

https://position-collective.com/

A márka alkotásaiban sikeresen találkozik a kortárs formatervezés az európai bútortervezés ikonikus elemeivel. A PANKAT DAB lámpa minimalizmusa ugyanúgy beleilleszkedik a magánlakásokba, mint a vállalati vagy egyéb publikus terekbe, míg a harmonikus színe és formája hozzájárul a prémium design időtlen eleganciájához.