360 Design Budapest a formatervezés élvonalában

Hatalmas hazai és nemzetközi érdeklődés övezte a már kétszer is megrendezésre kerülő 360 Design Budapest kiállítást, melyet online és élőben is lehetőségük nyílt megtekinteni az érdeklődőknek. A design világával épp csak ismerkedőket és a szakma elismert alakjait  egyaránt lenyűgözték a kiállított alkotások és kreatív design megoldások. A 360 Design Budapest eseménysorozatot három különböző nemzetközi versenyen összesen öt díjjal és két kiemelt elismeréssel jutalmazták.

A világ legismertebb nemzetközi design versenye, az A’ Design Award & Competition két bronz díjat ítélt oda a 360 Design Budapest kiállításnak, amely Event & Happening Design és Interior Space & Exhibition Design kategóriában nyerte el a bírálóbizottság elismerését. A nagy presztízsű díjnak köszönhetően hazánk tehetségei nemzetközi viszonylatban is kiemelt figyelmet kaptak.  A trófea, a tanúsítvány és az évkönyv mellett, a nyertesek munkái helyet kaptak a „World’s Best Designs” olasz kiállításon is, valamit a 360 Design Budapest kiállítást Magyarország egyik legjobb design projektjeként is kiemelték.

A 11. Global Eventex Awards versenyen Virtual Expo kategóriában arany, míg Art Event kategóriában bronz helyezést ért el a kiállítás. A díjazottak a szakmai elismerés mellett egy kommunikációs támogató csomagban is részesültek, amelynek elemei hozzájárultak a kiválasztott nyertes projektek szélesebb körű bemutatásához.

A szakma egyik legrangosabb kitüntetésével is gazdagodott a kortárs  hazai és regionális tervezők innovatív alkotásit felvonultató 360 Design Budapest.

A Red Dot díjat a 24 fős szakmai zsűri Brand & Communication Design kategóriában ítélte oda a budapesti figitális rendezvénynek, mely a verseny fennállása óta az első magyar rendezvény, mely ebben a kategóriában megszerezte a „piros pontot.”

Ezen felül a kiállítás két további versenyen is előkelő helyen végzett, ugyanis a DAC Design Classification Event & Happening Design kategóriában a világ legjobb 31 designja közé sorolta a projektet, míg az R+ Designer Ranking listáján szintén helyet kapott a 360 Design Budapest kiállítás.