Fogarasi Demeter

Fogarasi Demeter, kétszeres Moholy ösztöndíjas formatervező művész, bútor dizájner. Előbb a Budapesti Műszaki Egyetemen, majd a Moholy Nagy Művészeti Egyetemen diplomázott. Ösztöndíjasként fél évig alkotott a bútortervezés hazájában, Koppenhágában, a Dán Királyi Akadémián. Itt alapozta meg tervezői nemzetközi ismertségét is.

A tárgyakról

A Cactus Table egy limitált kiadású asztal, tiszta alumíniumból. A dizájn túlmutat az egyszerű mimikán, a forma és a technika feltárásává válik. Az asztal létrehozási folyamata könnyen hozzáférhető 2D gyártási technikákat alkalmaz, amelyek zseniálisan alakítják át a lapos mintákat összetett, háromdimenziós formákká. Ez a módszer szinte szoborszerű dinamikát és mélységet ad a darabnak.

A Cactus Table maximalizmusnak nevezhető vizuális nyelve, a minimalizmust forgatja ki túlzó dekorációs részleteivel. A minimalizmus egyszerű geometriai formáinak felhasználásával lenyűgöző, mégis harmonikus kompozíciót hoz létre.

„A Cactus Table koncepciója egy kísérlet, a 2D-s minták 3D-s formákká történő átalakításával. Célom, hogy megkérdőjelezzem a minimalista formák hagyományos használatát, maximalista esztétikává transzformálva azokat. Az eredmény egy vizuálisan túlzó és részletekben gazdag tárgy,  ami kiemeli a tiszta ipari anyag nyers szépségét.”

Cactus Table (Fogarasi Demeter)
Cactus Table (Fogarasi Demeter)