Jelentkezési felhívás hallgatók számára!

A Magyar Divat & Design Ügynökség 2022-ben 3. alkalommal rendezi meg a 360 Design Budapest kiállítást, mely a hazai és a regionális designszcéna új, innovatív rendezvénye. A kiállítás amellett, hogy bemutatja a hazai és regionális formatervezők kiemelkedő alkotásait, nagy hangsúlyt fektet az edukációra, történetmesélésre és digitalizációra. Online és offline megoldásokkal, különböző szekciókból álló kiállító térrel az esemény egy olyan élményt szeretne nyújtani, ami egyszerre köti össze a múltat és a jövőt, valamint a valóságot és a digitális világot. Ezentúl a kiállítás szakmai kerekasztal-beszélgetéseknek és előadásoknak is helyt ad, így támogatja a tervezők, forgalmazók, gyártók, továbbá a design iránt érdeklődők közötti információáramlást is. A 360 Design Budapest bemutatkozási lehetőséget biztosít a hazai és külföldi tervezők számára. A kiállításra idén is Budapesten kerül sor, 2022. október 3-9. között.

A Budapest Design Material Library

Az MDDÜ a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem együttműködésében hozta létre a Budapest Design Material Library-t, amely egybegyűjti a legfrissebb és leginnovatívabb anyagok mintáit a világ minden tájáról és adatbázis formájában széles körben hozzáférhetővé teszi azokat. A magyar kreatívipari szereplők számára az egyedülálló gyűjtés lehetővé teszi, hogy a hazai KKV-k megismerhessék a lehető legkorszerűbb, leginnovatívabb anyagokat – gyakori külföldi látogatások nélkül is – és azok ismeretében tervezzenek termékeket, alakíthassanak ki együttműködéseket alapanyaggyártókkal.  További információ az anyagkönyvtárról: https://mome.hu/hu/hir/718/spanyolorszag-olaszorszag-dania-es-svedorszag-utan-hazankban-megnyilt-europa-otodik-anyagkonyvtara

Budapest Design Material Library installáció

Az MDDÜ jelentkezést hirdet a 2022. október 3-9. napja között megrendezésre kerülő 360 Design Budapest kiállítás keretein belül prezentált, anyagkönyvtári mintákat tartalmazó interaktív installáció tervének elkészítésére a Budapest Design Material Library népszerűsítésének céljából.

Az installáció célja egyfelől a MOME-n létrehozott anyagkönyvtár népszerűsítése, valamint az innovatív anyaghasználatot interaktív módon történő bemutatása.

További információ és jelentkezés: https://hfda.hu/hu/cikkek/360-design-budapest-jelentkezesi-felhivas-hallgatok-szamara-anyagkonyvtar-installacio-tervenek-elkeszitesere-2881