Programok Side Events Művészet: Értékteremtés és Értéknövelés

Művészet: Értékteremtés és Értéknövelés

A közösségi tereinken és ingatlanberuházásainkban megjelenő művészet hozzáadott értéke és jelentősége.

A közterületeken megjelenő művészeti alkotások közösségeink jelképévé válnak, tükrözik közös történelmünket, kultúránkat, találkozási pontokat teremtenek összekapcsolva különböző helyzetű, életvitelű, kultúrájú társadalmi csoportokat. A környezetünkben jelenlévő művészet azonban nem „csupán” közösségeink számára bír különös jelentőséggel, hanem befektetések hajtómotorjaként is szolgál. A művészet sokrétű hatása a gazdaságban, szűkebben az ingatlangazdaságban is egyértelműen tetten érhető. A különböző funkciójú ingatlanfejlesztésekben és a közösségi tereket érintő beruházásokban megjelenő alkotások növelik az ingatlanok értékét, egyedi vonzerőt fejtenek ki az ingatlanpiacon, miközben hozzájárulnak a városi szövet megújulásához, akár hosszú évtizedekre katalizálva azt, megteremtve ezáltal egy olyan ökoszisztémát, amelyben a művészet közismert értékteremtő ereje mellett annak értéknövelő hatása is érvényesül.

Miközben jó példák sokasága bizonyítja a művészet értékteremtő és –növelő hatását, milyen tényezők gátolják mégis azt, hogy az ingatlanfejlesztések és a művészet világa között az egymás érdekeinek megértésén alapuló, harmonikus és folyamatos viszony alakuljon ki? És mi a titok ott, ahol ez mégis jól működik? A művészeti beavatkozások értéknövelő hatása kevesek számára kérdéses, viszont vannak-e számok, statisztikák, és ha nem, miért nincsenek, amik mindezt kézzelfoghatóvá teszik? A beruházási döntésekre befolyással bíró szereplők miként járulhatnak és járulnak hozzá a művészet térnyeréséhez? És mi motiválhatja erre a döntéshozókat az állami és a magán szférában.

Résztvevők:

  • Perényi Lóránt, építési stratégiáért felelős helyettes államtitkár,
  • Jakab Zsófia, vezérigazgató, Magyar Divat & Design Ügynökség,
  • Harbinder Singh Birdi, építész, kreatív igazgató, Birdi & Partners,
  • Dejan Sluga, igazgató, Photon Gallery, Ljubjana.

Moderátor:

Szilágyi Anna, urbanista, a Building on Art, Hungary program menedzsere.

2023. október 19. 17:30
Art Market Budapest Art Market InsideArt Auditorum
10/19/2023 05:30 PM 10/19/2023 07:00 PM Europe/Budapest Művészet: Értékteremtés és Értéknövelés A közösségi tereinken és ingatlanberuházásainkban megjelenő művészet hozzáadott értéke és jelentősége. A közterületeken megjelenő művészeti alkotások közösségeink jelképévé válnak, tükrözik közös történelmünket, kultúránkat, találkozási pontokat… Art Market Budapest Esemény mentése naptárba