A VALODI egy multidiszciplináris műhely, amelynek küldetése a fenntartható funkcionális művészet és tértervezés. A VALODI munkáit az anyagok, formák és struktúrák átalakítása és újjászületése vezérli.

A VALODI keretében készült tárgyak a forma és a tér absztrakt megértéséből születnek. A VALODI márka nagy hangsúlyt fektet az ellentétekre, és így a funkcionális és az irracionális közötti kapcsolatra.

Az a koncepció már régóta a design világ része, hogy régi tárgyakat másként, vagy átalakítva újra használjuk. Áron véleménye szerint tervezői körökben azért nem jellemző, mert majdnem minden esetben „szekérkerék csillárok” és „fürdőkád-kanapék” születnek. Ezzel sincs semmi baj, mert izgalmas és friss design-hack tárgyakra mindig nyitott a közönség. A VALODI viszont egészen mást keres: a kidobott tárgyakban sokkal elemibb alkotórészeire bontva azt igyekszik hozzáadni a meglévő tárgyakhoz, ami ahhoz kell, hogy teljes értékű, önálló stílusú és funkciójú objektek jöhessenek létre.

Az újra felhasznált tárgy, tárgyak csak alapanyagok, azok korábbi funkciója nem határozhatja meg az új objekt célját, és az átalakítás eredményét. Természetesen az alapanyag minden tárgy szerves része és annak megmunkálási módja a történetének részét képezi. Az újjászületett, frissen elkészült tárgy új életet nyer, teljesen új lappal indul, új közegben, új céllal. Bizonyos részletei természetesen utalhatnak korábbi funkciójára, kontextusára, de ezek nem határozhatják meg a jelenét.

Az általa készített tárgyak minden esetben egyediek. Saját műhelyében nem is törekszik sorozatgyártásra. Gyakran készülnek kis sorozatok, termékcsaládok melynek tagjai ugyanannak a koncepciónak, illetve formavilágnak a részesei, de ezek is legfeljebb néhány darabból állnak. Megesik olyan is, hogy olyan tárgyak születnek, amiket ugyanabból az alapanyagból készít, így a múltjuk azonos, de a műhelyből teljesen különböző formával és funkcióval kerülnek ki.

Munkája során alapvetően fémmel dolgozik, de gyakran használ más alapanyagokat is.

TORUS (VALODI)
TORUS (VALODI)
TORUS (VALODI)
TORUS (VALODI)
TORUS (VALODI)
GATE 77 (VALODI)
GATE 77 (VALODI)
GATE 77 (VALODI)