Tvoi Studio

Tvoi Studio

A Tvoi Studio egy kortárs ukrán márka, amely bútorokat, dekorációt és otthoni kiegészítőket készít főleg fából. A stúdió stílusa szobrászati, átgondolt és kézműves központú.

A Studio Tvoi-t 2016-ban hozta létre Illya Luferenko, az ukrajnai Zhytomyr művésze és faipari mestere. Kezdetben Illya fából készített ételeket és dekorációkat. Egy évvel később Alisa Tiramisova tervezőtársa csatlakozott a stúdióhoz, és megjelentek a szerző dekorációi és háztartási gyűjteményei. A stúdió tervezési célja, hogy új alkalmazásokat találjon a fára és különböző anyagok váratlan kombinációjára. A termékeik a dekorativitás és a használhatóság között egyensúlyoznak, inspirációt a rokon kézműves technikákból és művészetből merítenek. A gyártás során általában kitermelt fa és gondosan kiválasztott száraz és holtfák keverékével dolgoznak. A Tvoi Stúdió célja, hogy a tömegpiac helyett a fenntartható designra hívja fel a figyelmet.

A csapat tervezés és az otthoni termékek létrehozása terén szerzett tapasztalatával a Tvoi Studio rajzok, 3D modellek és renderek fejlesztésével segíti a márkákat és a tervezőket saját termékeik előállításában.

O sculpture 

2021-ben Olga Fradina tervező és művész felkérte Alice Tiramiszovát, hogy tervezzen egy szoborsorozatot. Az ötlet az otthonok helyi alap- és padlódekoráció hibájából született. „Egyszer a párizsi iskola művészeiről beszélgettünk. Olga megmutatta fotóit Brancusi műhelyéből. Aztán ezek újítása inspirált minket.” – emlékszik vissza Alice. Konstantin Brancusi az absztrakt szobrászat egyik alapítója. A kifutókkal végzett kísérleteinek eredménye egy végtelen oszlop volt.

Így bevezetésre került az O U B sorozat, amely három elemből áll. A szobrok kézzel készülnek különböző fafajtákból. Minden szoborból csak 12 példány készül.

Tervezte: Olga Fradina és Alisa Tiramisova

Stepy vase L

A Herszon régióba tett utazás inspirálta a gyűjtemény ötletét. A déli sztyeppe regionális nézetei inspirálták a fésűkkel ellátott tárgyak képeit. Ezt a gyönyörű és virágzó régiót oroszok foglalták el. Most ez a hely égett föld.

A gyűjtemény a csendes és békés élet emléke. A lépcsőzetes sorozat tányérokat, gyertyatartókat és vázákat tartalmaz. A kollekció különböző fafajtákból készült.

Tervezte: Alisa Tiramisova

O sculpture  (Tvoi Studio)
O sculpture  (Tvoi Studio)
O sculpture  (Tvoi Studio)
Stepy vase L (Tvoi Studio)
Stepy vase L (Tvoi Studio)
Stepy vase L (Tvoi Studio)