Sara Drobikova

Sara Drobikova egy prágai tervező, aki térrel és fizikai anyagokkal dolgozik. Kísérletezik a hagyományos kézművesség módszereivel, és megkérdőjelezi a meglévő gép- és technológiai lehetőségeket azáltal, hogy munkájában mindig környezeti és emberi lenyomatokat keres. Sara a kísérleti és a kutatási design közötti határvonalon egyensúlyoz, és projektjeiben olyan szokatlan anyagokat használ, mint az üveg, a fém vagy a teniszlabda, amelyeket új kontextusba helyez.

Welcome (Glass chair)

Az egyetem, ahová jár, az UJEP egy olyan városban található, amely negyed részben barnamezőkből és használaton kívüli, pusztuló parcellákból áll. A Vítejte (Üdvözöljük) elnevezésű projekt célja, hogy feltárja és felhívja a figyelmet a város pusztuló területére, szépséget és inspirációt keressen olyan helyen, ahová kevesen figyelnek, és rávilágítson a városi vadonban rejlő lehetőségekre Csehország északi részén. A tiszta, érintetlen szék szimbolikusan egy helyi elnöknek vagy a város fejlődéséről és jövőjéről döntési jogkörrel rendelkező személynek szánták. Az objektum tele van törmelékkel és a elzárt helyekről származó maradékanyaggal.

ON FIRE

Az „ON FIRE” poharak gyűjteménye, amelyet minimális emberi beavatkozással készítenek, és az erdőből kézzel szedett fapálcákat használnak fel a forma kialakításához. Az acélszerkezet segít megőrizni az üveg alakját, miközben lehetővé teszi, hogy a természet befolyásolja a tervezést. Minden pohár egyedi, amely a természet változatos alkotásait idézi, azzal a céllal, hogy összekapcsolja az embereket a természet nyers szépségével a mindennapi használat során.

(Sara Drobikova)
(Sara Drobikova)
(Sara Drobikova)
(Sara Drobikova)
(Sara Drobikova)
(Sara Drobikova)
(Sara Drobikova)
(Sara Drobikova)