Lonovics Zoltán

Lonovics Zoltán régóta meghatározó szereplője a kreatív iparnak. Kezei közül mindig új, figyelemfelkeltő, friss és perspektivikus tartalmak kerülnek ki.

A körömforma síkkonstruktív torzításával a figurativitás és az absztrakció hibriditását teremti meg Zoltán, amin a kezdetleges Adobe programok 90-es évek végi grafikai hibáinak direkt beillesztésével tematizál. A csavar a történetben, hogy mindezt a hímzés alkalmazott műfajának segítségével teszi , újrahasznosított bútorszövetek, és vintage ruhaanyagok segítségével.

Első kiállításának Twist volt a címe. A művek újrahasznosított anyagokra kevert technikával, szublimációs nyomással, és műhímzéssel készültek (Société Galéria). Jelenlegi, második kiállítását végigjárva izgalmas szellemi tartalmakkal, vizuális tételekkel szembesül a látogató. Éppen ennek köszönhetően, bár egy sajátos formai jel van szinte minden munkán a tárlat sokszínű. Láthatjuk, milyen különös megoldást talál a kiállító arra a titokra, amit a grafika és a textil, vagy a különféle ásványi anyagok, szép fényű kövek applikálása jelent a művészet számára. Ezek az alkotások mind elvont munkák, inkább az érzésekre, a dekorativitásra, a színek dominanciájára, a felület finomságának megragadása késztetik a befogadót. Rendkívül reflexív és önreflexív, ki lehet mondani, egészen különleges képi világa.

Nails collection (Lonovics Zoltán)
Nails collection (Lonovics Zoltán)
Nails collection (Lonovics Zoltán)