Cserba Anna

Cserba Anna 2021-ben a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen szerezte formatervező művész diplomáját. Ezt követően Dániában élt és dolgozott bútortervezőként a Normann Copenhagen designmárkánál, mely időszak igen meghatározó volt számára.

Projektjei során nagy hangsúlyt fektet a környezet elemzésére és megértésére. Az adott kontextus, funkcionális igények és személyes, emberi kötődések formálják tárgyait. Fontos számára a technológiai lehetőségek tanulmányozása, az innováció és a tradíció közti egyensúly megtalálása. A tervezői felelősségvállalásának része a fenntarthatóságra való törekvés, célja olyan tárgyak létrehozása, amelyek időtállóságuk és érzelmi töltetük miatt képesek generációról generációra szállni, ezzel csökkentve a felesleges túlfogyasztást.
Munkái főként természetes anyagokból, fából készült tárgyak. A legtöbbet maga készíti, vagy szoros gyártói együttműködéssel jönnek létre, ugyanis fontos számára a gyártási folyamatban való részvétel.

Jellemzően az ülőbútorok foglalkoztatják, diplomamunkája is egy pihenőszék volt, amely a tér-tárgy-ember kapcsolatára fókuszált, annak dinamikus kölcsönhatásait vizsgálta.
Emellett tervezett több, gyermekeknek szánt – de felnőttek által is használható – tárgyat, készségfejlesztő építőjátékot, és egy bútorcsaládot.
Fontos számára, hogy tárgyai megszólítsák a felhasználót, használatra ösztönözzék. Mindezt az őszinte egyszerűséggel és a karakteres, kifejező részletekkel éri el.

FLOW (Cserba Anna)
FLOW (Cserba Anna)
FLOW (Cserba Anna)
FLOW (Cserba Anna)