Anton Defant

Anton Defant

Anton Defant interdiszciplináris alkotó és tervező Berlinben, Németországban. A termék és a szobrászat metszéspontjában dolgozik, projektjei a szcenográfiától a tárgyi szobrászatig és a fogyasztási cikkek tervezéséig terjednek. Ügyfelei közé tartozik a „Wiener Staatsballet”, a „Brandelhuber+” és a koppenhágai „Mfpen” divatmárka.

Miután Stefan Dieznél tanult, Anton Defant 3 évig Klemens Schillinger osztrák tervezőnél dolgozott. Munkái a „Bécsi Iparművészeti Múzeum” állandó gyűjteményének részét képezik, és szerepeltek a „Form Magazine”, „Vogue Germany” és több párizsi divathéten. Összecsukható kanapéját, amely a „Ballast” nevet viseli, a „Legjobb 2022-es Diploma” -díjra jelölték a prágai Designblokon.

Ballast

Öltöny futócipővel, túrahátizsákkal a metrón, a funkcionális kültéri viselet már nem csak azok számára kínál lehetőséget, akik meg akarják védeni magukat a természet elemeitől. Magas hatékonyságuk és funkcionalitásuk lehetővé tette, hogy relevanciájuk áttolódjon a városi és háztartási környezetbe.

Az otthonok már nincsenek lehorgonyozva, hanem mint az alaptáborok, velünk utaznak városokon és országokon keresztül, életünk pillanatnyi körülményeitől függően. Bútoraink többsége nem kompatibilis az ilyen életmóddal. Az olyan alapvető dolgok után, mint az alvás, főzés és a közüzemek (fény, víz, fűtés), a heverő a következő, amely meghatározza otthoni jóllétünket, azonban ez az, amely a legkevésbé rugalmas a költözés idején. Minden alkalommal könnyebb újat venni, mint a már meglévőt szétszerelni, szállítani és tárolni.

A ballaszt talán a világ leggyorsabban összeszerelhető háromüléses kanapéja: gyorsabban össze- és szétkapható, mint az online bevásárlás. A kanapé radikálisan leegyszerűsített egy ülő- és háttámlával, amely egy összecsukható vázra van felfüggesztve. Ami marad, az egy kanapé csontváza, ahol az alapvető funkciók teljesülnek, a többit pedig a felhasználó hozzáadhatja.

Ballast (Anton Defant)
Ballast (Anton Defant)
Ballast (Anton Defant)
Ballast (Anton Defant)